Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás tojáslepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Töltött, Sült, Párolt, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
20 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott bacont egy evőkanál olajon átsütjük. Belekeverjük a finomra metélt hagymákat és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a gombát és a fűszereket, felöntjük a borral, majd ismét zsírjára sütjük. A tojásokat sóval, borssal ízesítve gyengén felverjük. A felforrósított olajra öntjük, majd addig sütjük, amíg az alja megszilárdul. A gombát ráterítjük és félbe hajtjuk. Két percig sütjük, a reszelt sajttal meghintve, forró sütőbe toljuk. 5 perc sütés után cikkekre vágva tálaljuk. Friss kenyeret, paprikát, paradicsomot kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)