Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Görög paradicsomos burgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban pároljuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a villával összetört paradicsomokat és a vékony karikára vágott burgonyát. Ízesítsük sóval, borssal. Kevergetve pároljuk a burgonya puhulásáig, ha szükséges kevés vizet adhatunk hozzá, de a végére ne maradjon leve. Grillezett húsok mellé való köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)