Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gőzölt lazac

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Gőzölt, Gőzpároló, Sós, Csípős, Meleg, Halak, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 igény szerint fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
80 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lazacfilét kiszálkázzuk, lebőrözzük és kisujjnyi csíkokra vágjuk. A lime héját és a gyömbért lereszeljük, belecsavarjuk a lime levét, hozzáadjuk a finomra vágott chilit és az olívaolajjal elkeverjük. A halcsíkokat sózzuk, borsozzuk és a pácba forgatjuk. 20 percig hagyjuk pihenni. A bambuszgőzölőt béleljük ki salátalevelekkel és az átforgatott halat, vékony rétegben, terítsük rá. A gőzölőt tegyük forrásban lévő víz fölé és 10 percig pároljuk.
Párolt rizzsel és az ízes salátalevelekkel körítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)