Grillen párolt spárga
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 csipet
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 csomó
spárga |
16 |
2 |
0.1 |
1.8 |
1.5 |
0 |
| 4 kávéskanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 4 teáskanál
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
2 réteg alufóliából négy lapot készítünk. Elosztjuk rajtuk a megtisztított spárgát, megszórjuk sóval, borssal, egy csipet cukorral, majd rákenjük a vajat és lezárjuk a fóliát, a szélét többször visszahajtva. A utolsó rész lezárása előtt beleöntjük a bort is. A fóliatasakokat a grill hűvösebb részére helyezzük, néhányszor megforgatva, negyed óra alatt, készre pároljuk a spárgát.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)