Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kakaóscsiga

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Buli, Húsvét, Töltött, Csőben sült, Édes, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
25 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
3 dl langyos tejben, két teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, ha felfutott, a liszttel, a tojássárgákkal, csipetnyi sóval dagasztani kezdjük, közben belefolyatunk 10 dkg olvasztott, de nem meleg vajat. Ha az edény falától elválik háromnegyed órát, meleg helyen kelesztjük. Közben a maradék tejben feloldunk 4 evőkanálnyi cukrot és a vaniliáscukrot. 10 dkg vajjal habosra keverjük a kakaóport és a maradék cukrot. Kelesztés után téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, rákenjük a kakaós masszát, majd feltekerjük, mint a bejglit és 2 ujjnyi szeletekre vágjuk. 2 dkg vajjal kikenünk egy tepsit és a megmaradt, megolvasztott vajjal körbekenve a tekercseket, nem túl szorosan egymás mellé téve, a tepsire, rakosgatjuk. 20 percig még kelesztjük, majd 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, fél órára, ekkor a cukros tejjel meglocsoljuk és a hőmérsékletet 150 fokra visszavéve, még negyed órát sütjük.
Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)