| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 10 levél zellerzöld | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 fej zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| 2 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 2 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 1 fej karfiol | 29 | 2.4 | 0.4 | 3.9 | 2.9 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A répaféléket vékonyra karikázzuk, a zellert felkockázzuk, a hagymát finomra metéljük. A felhevített vajon a zöldségeket enyhén megpirítjuk, majd felöntjük bő másfél liter vízzel és a tejjel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor a zöldségek félpuhára főttek szórjuk bele a rózsáira szedett karfiolt és finomra vágott zeller és petrezselyemzöldet. Ha elkészült öntsük bele a tejszínt, forraljuk össze és citromlével ízesítsük pikánsra.