| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 6 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| ízlés szerint citromlé | 18 | 0.2 | 0 | 3.1 | 0 | 0 |
| 50 dkg marhacsont, ritka | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 20 dkg leveszöldség | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 2 csokor kapor | 0 | 3.7 | 0.8 | 10.2 | 2.2 | 0 |
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 3 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 |
| 2 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| ízlés szerint cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csontból és a zöldségekből alaplevet főzünk, majd leszűrjük. A felhevített vajon a finomra vágott kaprot és a lisztet megpezsgetjük, felöntjük a levessel és jól összeforraljuk. A tejfölt és a tojássárgájákat kevés levessel elkeverjük, majd a forrásban lévő leveshez öntjük és simára keverjük. Ne forraljuk újra. Ízlés szerint cukorral és citromlével ízesítsük. A levest szárazra sült baconnal és kaporszálakkal tálaljuk.