Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pájsli leves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Reggeli, Főétel előtt, Buli, Szilveszter, Főtt, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Macskajajra, Bogrács, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
50 dkg sertéstüdő 0 10.3 14.6 2.4 0 60
20 dkg szív 96 16.9 3 0.4 0 0
20 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1/2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tüdőt tegyük fazékba, 2 kistányérral borítsuk le, hogy a főzővízben maradjon, majd nehezékként a szívet és a húst tegyük rá. Fűszerezzük a babérral, a borssal, sóval és a citrom héjával. Kis lángon két órát főzzük. A húsokat kiszedjük és hűlni hagyjuk. A tüdőből a hörgőket kivágjuk és az összes húsfélét apróra kockázzuk, majd fazékba tesszük. A felhevített zsíron a cukrot karamellizáljuk, a finomra vágott hagymát átpirítjuk rajta, majd a főzőlé egy részével felöntjük. Mustárral, a finomra vagdalt kaprival, citromlével ízesítjük, végül a húsokra öntve összeforraljuk. Szükség szerint, a főzőlével, ecettel, cukorral és sóval ízesítjük. A tejföllel átkeverve tálaljuk.
Pirított zsemlekockával adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)