| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kg malachús | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 3 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 2 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 1 kg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| 2 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 3 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 csokor tárkony | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint tárkonyecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A malac, másra nem használható, húsnyesedékéből, zsíros, bőrös, csontos apróhúsból a legfinomabb. A húst vágjuk darabokra, a zsíros részét apróbbra. A zsíros részt bográcsban süssük át, pirítsuk meg rajta a z apróra metélt hagymát, majd dobjuk rá a többi húst és a felkarikázott zöldségeket. Ezekkel is pirítsuk, kevergetve, amíg a zöldség kis színt kap és a hús, már nem fehér. Szórjuk rá a fűszereket és öntsük fel vízzel, úgy két liternyivel. Csendes tűzön főzzük, majdnem puhára, ekkor adjuk hozzá a felkockázott burgonyát. Ha minden megpuhult öntsük bele a bort és a tejszínt. Forraljuk össze, keverjük bele a finomra vágott tárkonyleveleket és az ecettel ízesítsük pikánsra.