Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Babgulyás dupla babbbal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db füstölt csülök 366 17.2 33 0.1 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
50 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szárazbabot és a csülköt, előző este, külön-külön hideg vízben beáztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben puhára főzzük. A szárazbabot bezöldségelve, friss vízzel felöntve, megfűszerezve, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a felkockázott csülköt, a felvagdalt zöldbabot és ízlés szerint a csülök főzőlevéből. Megszórjuk a paprikával, majd, ha minden puhára főtt tálaljuk.
Ecettel vagy tejföllel ízesíthetjük.
Friss, puha kenyeret adjunk hozzá.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)