Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kéksajttal töltött tojás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Húsvét, Böjt, Töltött, Főtt, Sós, Hideg, Tojás, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint ribizli lekvár 251 0.2 0 61.6 0 0
adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
adag bors 0 0 0 0 0 0
5 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
8 evőkanál tartár mártás 0 ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a kéksajttal, ízlésünknek megfelelően sózva, borsozva, simára keverjük, majd csillagcsöves habzsákból a tojásfehérjék üregébe visszatöltjük. A tetejükre tartármártást öntünk. Ribizlilekvárral díszíthetjük.
Franciasaláta alapon tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)