Kaszinó tojás
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 evőkanál
tartár mártás |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
1 kiskanál
szardellapaszta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a mustárral, a szardellapasztával, 2 evőkanálnyi tartármártással, ízlésünknek megfelelően sózva, borsozva, simára keverjük, majd csillagcsöves habzsákból a tojásfehérjék üregébe visszatöltjük. A tetejükre tartármártást öntünk. Petrezselyemlevélkével díszíthetjük.
Franciasaláta alapon tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)