Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Füstölt sajtos tojáskrém

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Karácsony, Márton nap, Farsang, Szilveszter, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Halak, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
igény szerint füstölt lazac ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 db kifli 120.1 4.1 0.7 25 1.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítva hűlni hagyjuk. A kifliket, ferdén, centis karikára vágjuk és sütőlapra téve barnára sütjük. A tojásokat áttörjük és a reszelt sajttal, a tejföllel és a finomra vágott petrezselyemzölddel habosra keverjük, közben, a mustárral, borssal és sóval ízesítjük. A krémet, habzsákból, a kiflikarikákra nyomjuk.
Citrom és lazacdarabkával díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)