Töltött sajtrolád
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
1 csokor
metélőhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
5 dkg
camping krémsajt |
536 |
8.4 |
30.3 |
56.8 |
0.4 |
0 |
5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
40 dkg
edámi sajt |
261 |
2.8 |
26.2 |
3.1 |
0 |
96 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A sajtot szorosan folpackba csomagoljuk, majd kb. 60 fokos vízbe tesszük, időnként ellenőrizve a víz hőfokát, 20 percig benne hagyjuk. A megpuhult sajtot két folpack között késfoknyira kinyújtjuk. A tojásokat keményre főzzük és kihűtjük.
A töltelékhez a vajat, a tojássárgáját, a mustárt, a borsot, a sót és a sajtot habosra keverjük. A csíkokra vágott tojásfehérjét és sonkát, valamint az apróra vágott metélőhagymát beleforgatjuk. A kinyújtott sajtlapra kenjük és bejgliformán szorosan feltekerjük. Folpackba tekerve, hűtőszekrényben dermedni hagyjuk, majd ferdén felszeletelve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)