Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Orosz nyelvsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Reggeli, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Szilveszter, Farsang, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1.5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
1 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
40 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
40 dkg főtt, füstölt nyelv ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A főtt burgonyát, az almát, a kemény tojást és az uborkát kis kockára vágjuk, a vékony csíkokra vágott nyelvvel összeforgatjuk, majd a szánk íze szerint elkészített tartármártással elkeverjük. Két-három óra hűtés után, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Pirítóst adhatunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)