| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 20 dkg főtt füstölt sonka | 308 | 15.7 | 27 | 0.2 | 0 | 82 |
| 1 csokor zellerzöld | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 db csemegeuborka | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 evőkanál citromlé | 18 | 0.2 | 0 | 3.1 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 |
| 3 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 2 dl majonéz | 848 | 1.3 | 93.2 | 0 | 0 | 95 |
| 4 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 60 dkg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A burgonyát héjában, babérlevéllel ízesített, sós vízben vízben megfőzzük. Megtisztítjuk és felkarikázzuk. A tojást keményre főzzük és apróra vágjuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a finomra vágott uborkával, zellerzölddel, a citromlével, a finomra vágott sonkával, majd sóval, borssal ízesítjük. Végül az összes hozzávalót összeforgatjuk. Két órát hagyjuk hűtőben pihenni.