Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ketchup pritaminnal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 kg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 kg paradicsompaprika 31 0.9 0.2 6.4 2 0
30 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 dl ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomot kicsumázzuk, a belsejéből a magos részt kinyomjuk. A paradicsompaprikát szintén kicsumázzuk és feldaraboljuk. A finomra vagdalt hagymával, a babérlevelekkel és az őrölt fűszerekkel főzni kezdjük. Egy órát lassú tűzön rotyogtatjuk. Botmixerrel pürésítjük, ha van türelmünk paradicsompasszírozón is átengedhetjük. Újraforraljuk, keverjük bele az ecetet, egy kanálnyit vegyünk ki és tegyük tányérra, hogy gyorsan kihűljön, mert hidegen mások az ízek, kóstoljuk meg és ha szükséges utánfűszerezzük. Forrón töltsük üvegekbe és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)