| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 5 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 csomag réteslap | 348 | 11.6 | 1.2 | 72.1 | 0.7 | 0 |
| 2.5 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 25 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál narancshéj | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 kiskanál citromhéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 maréknyi mazsola | 287 | 2.4 | 0 | 65 | 5.4 | 0 |
| 50 dkg mák | 537 | 20.5 | 38.2 | 23.9 | 10 | 0 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tejet forraljuk fel és kevergetve oldjuk fel benne a cukrot és a sót, majd adjuk hozzá a mákot és a citrushéjakat. Hagyjuk kihűlni, ha a töltelék túl híg lenne, kevés zsemlemorzsát keverhetünk hozzá.