Áfonyás-almás táska
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 5 dkg
háztartási keksz |
414 |
9.8 |
6.8 |
78 |
3.3 |
0 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csomag
mélyhűtött levelestészta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
80 dkg
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
| 2 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csipet
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 20 dkg
áfonya |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel, majd fél óra pihentetés után, jól kicsavarjuk. A felhevített vajon átpároljuk és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, belekeverjük, a darált kekszet és az áfonyát. A leveles tésztát kockákra vágjuk, a közepükbe halmozzuk a tölteléket és a sarkait középre hajtjuk. A tészta összeérő részeit és a tetejét kenjük le felvert tojással. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőbe, 20 perc alatt, aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)