Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros bárányborda

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Húsvét, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
8 szelet bárányborda 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A faggyútól tisztítsuk meg a bordákat. A citrom héját reszeljük le és dolgozzuk össze a zúzott fokhagymával, a finomra metélt petrezselyemmel, a morzsával , a mustárral valamint kevés borssal. A bordák mindkét oldalát csepegtessük meg citromlével, majd a morzsás keverékkel vonjuk be mindkét oldalukat és nyomkodjuk rá, jó alaposan. Tegyük kiolajozott tepsibe, majd tegyük 240 fokra előmelegített sütőbe 4 percre, ekkor mérsékeljük a hőt 170 fokra és süssük további negyed órát. Ez idő alatt a tetején a morzsa illatos, aranybarna kéreggé válik. Párolt zöldséget és hercegnőburgonyát adhatunk köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)