Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbásszal töltött csirkemell réteslapban sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Farsang, Bálint nap, Húsvét, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
30 dkg lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
60 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két tojást keményre főzünk, majd apróra vágjuk. A kolbászt a bőrétől megtisztítjuk, majd szétmorzsoljuk. A vajon átpárolt hagymát a kolbászos, tojásos, zsemlés masszához keverjük. A csirkemellet lapjában félbe vágjuk és gyengéden kiverjük. A masszával betöltjük és tekerccsé hajtjuk. Olajozott réteslapba tekerjük, majd a tetejét is megkenjük olajjal. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 10 perc pihentetés után, felszeletelve tálaljuk.
Sok salátával, zöldségekkel ízesített, párolt rizzsel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)