| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 1 db zsemle | 147 | 5.1 | 0.4 | 30.8 | 0.5 | 0 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 30 dkg lángoltkolbász | 511 | 23 | 45 | 0.2 | 0 | 150 |
| 60 dkg
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Két tojást keményre főzünk, majd apróra vágjuk. A kolbászt a bőrétől megtisztítjuk, majd szétmorzsoljuk. A vajon átpárolt hagymát a kolbászos, tojásos, zsemlés masszához keverjük. A csirkemellet lapjában félbe vágjuk és gyengéden kiverjük. A masszával betöltjük és tekerccsé hajtjuk. Olajozott réteslapba tekerjük, majd a tetejét is megkenjük olajjal. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 10 perc pihentetés után, felszeletelve tálaljuk.