Mustáros szűzpecsenye
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 60 dkg
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
| 1 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 5 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A húst gondosan lehártyázzuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és a tenyerünkkel megütögetjük. Megborsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral és olajjal, majd 3 órára félretesszük. Vékonyan meghintjük liszttel és kevés olajban pirosra sütjük. Csak sütés közben sózzuk.
Süthetjük grillrácson is, ekkor sütés közben olajjal is csepegtessük meg.
Párolt zöldségekkel és sült burgonyával kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)