| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 3 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 1 ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 igény szerint fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 igény szerint olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 4 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 maréknyi olívabogyó | 138 | 1.4 | 13.9 | 1.8 | 2.4 | 0 |
| 2 csomag saláta mix | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 40 dkg surimi | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tenyérrel megnyomott fokhagymát a vajon megsütjük, de mielőtt megbarnulna, kivesszük. Nagylángon a vajban a surimit, néhány perc alatt átsütjük és lecsepegtetve félretesszük. Közben a tojást keményre főzzük. Az ujjnyi darabokra vágott surimit, a salátamixet és a felkarikázott olajbogyót óvatosan összeforgatjuk és ízlésesen tányérokra halmozzuk. A felnegyedelt keménytojással díszítjük.