| alapanyag | kalória (kcal) | fehérje (g) | zsír (g) | szénhidrát (g) | rost (g) | koleszterin (mg) | 
| 1 evőkanál zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 | 
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 teáskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 teáskanál fokhagyma granulátum | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 80 dkg				
		oldalas   | 429 | 12 | 42 | 0.3 | 0 | 72 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
 A fűszereket elkeverjük és az oldalasba dörzsöljük. 4 órát pihenni hagyjuk, majd a tetejét a zsírral bekenjük. A tepsibe rácsot teszünk és az oldalast ráhelyezzük, lefedjük a tepsit, fóliával vagy a tetejével. 120 fokra előmelegített sütőben 4 órát pároljuk. Feldaraboljuk, párolt káposztával és hagymás tört burgonyával tálalkuk.
			
			A fűszereket elkeverjük és az oldalasba dörzsöljük. 4 órát pihenni hagyjuk, majd a tetejét a zsírral bekenjük. A tepsibe rácsot teszünk és az oldalast ráhelyezzük, lefedjük a tepsit, fóliával vagy a tetejével. 120 fokra előmelegített sütőben 4 órát pároljuk. Feldaraboljuk, párolt káposztával és hagymás tört burgonyával tálalkuk.