| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 2 dl almabor | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 3 db borókabogyó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 késhegynyi köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 2 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 db				
		alma  | 
					35 | 0.4 | 0.4 | 7 | 2.3 | 0 | 
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
| 80 dkg savanyúkáposzta | 20 | 1.1 | 0.2 | 3.4 | 2.1 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A felhevített olajon megpároljuk a felkarikázott hagymát, felöntjük a borral és belekeverjük a többi hozzávalót, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.