Pikáns tarjatekercs
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 80 dkg
tarja |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
72 |
| 10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 1 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| 3 db
csemegeuborka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
paradicsompüré |
110 |
5 |
1 |
20 |
0.9 |
0 |
| 1 evőkanál
fűszerpaprika |
342 |
13 |
4 |
63 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 db
húsleveskocka (marha) |
170 |
17.3 |
4 |
16.1 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kivert tarjaszeleteket megsózzuk és megborsozzuk, majd az egyik oldalát megkenjük mustárral. A hagymát megtisztítjuk és uborkagyalun felszeleteljük, az uborkával együtt. A vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát rátesszük a hússzeletekre, beborítjuk az uborkával és a hagymával. A húst feltekerjük, és hústűvel megtűzzük.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, majd a hústekercseket minden oldalról elősütjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, hirtelen megpirítjuk, majd felöntjük 3 dl vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát. Lefedve puhulásig pároljuk. Ha megpuhult a hús, a tejfölbe keverjük a lisztet és a paprikát és szaftját behabarjuk. Összeforralás után a hústűket eltávolítva, a roládokat ferdén felszeleteljük és a mártással leöntve tálaljuk.
Ajánlott köret galuska, párolt rizs.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)