| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 1 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 késhegynyi gyömbérpor | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 szem szegfűbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 szem szegfűszeg | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 szem bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 1 db zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| 3 db fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 2 db
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 db pulyka felsőcomb | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 db pulykanyak | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A pulykacombot megnyúzzuk és kicsontozzuk. A hús kivételével mindent fazékba teszünk. Hozzáadunk másfél hagymát, a fűszereket és a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Felöntjük kicsit több vízzel, mint amennyi levest szeretnénk és bő két órát csendes forralással főzzük. A pulyka felsőcombot kétszer ledaráljuk, majd elkeverjük a tojásokkal, a zsemlemorzsával, fél reszelt hagymával, egy gerezd zúzott fokhagymával, némi vagdalt petrezselyemmel, sóval és borssal. A felhevített olajban a felvagdosott zöldségeket megpirítjuk, majd felöntjük a leszűrt levessel. A pulykanyakmaradékot másra használjuk fel. Összeforraljuk, majd a tojásnyi gombócokra osztott pulykacombmasszát beletesszük és puhára főzzük. Ha bizonytalanok vagyunk egy gombócot vágjunk ketté. Tálaláskor felvagdalt petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.