Ragacsos csirkecomb pikáns olívabogyós öntettel
Hozzávalók
Ragacsos csirkecomb
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
paradicsompüré |
110 |
5 |
1 |
20 |
0.9 |
0 |
| 4 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
| 4 evőkanál
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
római kömény |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
koriander (mag) |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 8 db
csirke felsőcomb |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Citromos-olívás-csípős öntet
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 maréknyi
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| 1 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 2 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
| 1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Ragacsos csirkecomb
A fűszereket finomra őröljük, majd a fehérbor kivételével összekeverjük a pác hozzávalóit. a sóval bánjunk csínján, mert a szójaszósz is sós. A pácot masszírozzuk a csirkecombokba és tegyük félre két órára. A tepsibe öntsük bele a bort, majd helyezzük bele a combokat. öntsük a tetejükre a lecsöpögött pácot. fedjük le szorosan a tepsit alufóliával. Tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe, majd tíz perc múlva mérsékeljük a hőt 140 fokra. Süssük a húst két órát. Vegyük le a fóliát, majd emeljük a hőt ismét 220 fokra és pirítsuk a combokat aranybarnára.
Az öntetet kanalazzuk a combokra.
Friss bagettel, kenyérrel, rengeteg salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.
Együk kézzel, tépjük, mint állat, hagy ragadjon a kezünk és szánk.
Citromos-olívás-csípős öntet
A citrom héját lereszeljük, majd teljesen meghámozzuk. A húsát kifilézzük és kimagozzuk. A mézet felhevítjük, majd a citrom húsát belekeverjük és összeforraljuk. Felöntjük a borral és méz sűrűségűre beforraljuk a szószt. Ekkor belekeverjük a finomra vágott chilit, olívát és citromhéjat. Egy perc múlva kész a mártás.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)