Rántott pontyfilé
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 60 dkg				
		ponty | 143 | 15.8 | 8.7 | 0.1 | 0 | 70 | 
				
						
					| fél				
		citrom   | 31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| igény szerint				
		finomliszt | 345 | 13.5 | 1 | 70.4 | 0.2 | 0 | 
				
						
					| igény szerint				
		tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
				
						
					| igény szerint				
		zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A halat kifilézzük, majd a filéket, a bőrig, sűrűn beirdaljuk. Ezután a halszeletek mindkét oldalát megsózzuk és egy órát állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk. A lisztes halat megforgatom a habosra felvert tojásban, végül meghempergetem a zsemlemorzsában és bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm. (Az első oldalát fedő alatt, a másikat már fedő nélkül sütöm.) Itatóspapírra vagy papírtörlőre teszem a megsütött szeleteket, hogy felszívja a felesleges olajat. Megmosott és karikákra vágott citrommal feldíszítem, vajas, petrezselymes burgonyával vagy petrezselymes párolt rizzsel és tartármártással tálalom.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)