Ruszli házilag
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 kg
keszeg |
117 |
16.6 |
5.5 |
0.2 |
0 |
89 |
1 kg
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 db
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
1 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
mustármag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
ecet |
4 |
0.4 |
0 |
0.6 |
0 |
0 |
ízlés szerint
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
igény szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A halat megtisztítjuk, kibelezzük és lefejezzük, lehetőleg apróbbakat használjunk. A halak belsejét bőven besózzuk és sóval vastagon rétegezve két napra hűtőbe tesszük. A vöröshagymát és a sárgarépát uborkagyalun legyaluljuk és besózzuk két órára. Erősen savanyú páclevet készítünk és a fűszerekkel felforraljuk, majd langyosra hűtjük. A halakat leöblítjük és a kicsavart hagymával üvegbe rétegezzük, a tetején hagyma legyen, ráöntjük a páclevet.
Megütögetjük az üveget, hogy ne maradjon benne buborék és tányérral lefedve egy hétre hűtőbe tesszük.
Vajas kenyérrel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)