Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsom salsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Csípős, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy gyorsforralóban vizet forralunk. Megmártjuk, a forrásban lévő vízben, a paradicsomokat és lehúzzuk a héjukat. Felnegyedelve, a magos részt eltávolítva, kockára vagdaljuk a paradicsom húsát. A finomra metélt vöröshagymát és fokhagymát szűrőbe tesszük, majd leforrázzuk a paradicsomhoz használt vízzel. Lecsöpögtetve keverjük a paradicsomkockákhoz. A chilit, a legjobb a jalapeno erre a célra, kimagozzuk és apróra vagdaljuk, a metélt korianderzölddel együtt mehet a tálba. Sózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk a lime levét és jól összeforgatjuk.
Behűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)