Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült őszibarack

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Csőben sült, Édes, Sós, Meleg, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
igény szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott őszibarackokat vágjuk félbe, magjukat a eltávolítva csepegtessük meg citromlével. A magházukkal fölfelé, vastagon kivajazott tepsibe fektetjük, a mag helyére kanálka vajat teszünk, és szerecsendiót reszelüve rájuk, középmeleg sütőben megsütjük. Készíthetjük barackbefőttből is, akkor rövidebb ideig kell sütni.
Natúr sült és sült csirke mellé való körítés.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)