Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges piláf

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Hétköznapi vacsora, Főétel mellé, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Gabonafélék, Reform konyha, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
igény szerint mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 csésze mirelit mexikói zöldségkeverék ? ? ? ? ? ?
1 csésze barnarizs 0 6.7 2.8 81.3 10.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a barnarizst. Felöntjük két és fél csésze vízzel, beledobjuk a fokhagymát, a borsot és a fahéjat. Beleöntjük a szójaszószt. Felforrástól számítva, 50 percig főzzük. Tíz perccel az elkészülte előtt a tetejére szórjuk a mazsolát és a zöldségeket. Kikapcsolt tűzhelyen hagyjuk még tíz percig pihenni.
Tálalás előtt villával keverjük át és szórjunk a tetejére szárazon megpirított mandulát.
Nem csak köretként jó, önmagában is ízletes.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)