| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 2 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 3 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 3 db csiperke gomba | 39 | 5.9 | 0.2 | 3.3 | 1.9 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 db kaliforniai paprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db cukkíni | 31 | 1.5 | 0.4 | 5.3 | 0.8 | 0 |
| 1 csokor újhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 maréknyi koktélparadicsom | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 60 dkg süllő | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 105 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A süllőfiléket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük fátyolnyi lisztel. a felhevített olaj-vaj olaj keverékben, a bőrös felével kezdve, egyszer megfordítva ropogósra sütjük. Fóliával letakarva félre tesszük. A sütőzsiradékban a feldarabolt paprikát, a félbe és ujjnyira vágott hagymát, a félbe, negyedekbe szelt paradicsomot, a felkarikázott cukkínit, gombát és fokhagymát roppanósra sütjük.Közben sóval, borssal ízesítjük. A sült zöldségeket tálra halmozzuk, a finomra vágott petrezselyemmel meghintjük, majd körberakjuk a halszeletekkel. Nagyétkűeknek párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.