Saláta a tenger gyümölcseivel
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
1 db
fejes saláta |
17 |
1.4 |
0.3 |
2 |
1.5 |
0 |
4 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 evőkanál
kapribogyó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 maréknyi
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
radicchio |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
kápia paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1.5 dl
majonéz |
848 |
1.3 |
93.2 |
0 |
0 |
95 |
15 dkg
garnélarák |
56 |
11 |
0.6 |
1 |
0 |
200 |
15 dkg
fekete kagyló |
85 |
12 |
2.7 |
3 |
0 |
108 |
30 dkg
tintahal |
61 |
12.7 |
0.7 |
0.8 |
0 |
170 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tenger gyümölcsei súlya tisztítva és főzve értendő. A tintahalat megtisztítjuk és karikára vágjuk, majd borssal, két gerezd fokhagymával ízesített borban, egy deci vizet hozzáadva, puhára főzzük. Leszűrjük és ebben a lében a garnélát is átforraljuk. Ezt is lecsepegtetjük és a kagylót is megfőzzük. A levet konyharuhán gondosan átszűrjük és félretesszük. Az újhagymát, zöldjével együtt karikára vágjuk, a radiccihiót és a saláta szívét falatnyi darabokra tépjük. A paprikát felkockázzuk. Az olívabogyót félbevágjuk. A majonézbe keverjük a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a néhány vágással felaprított kapribogyót, majd sóval, borssal, néhány csepp citromlével ízesítjük és a párolólével kellő sűrűségűre hígítva összeforgatjuk a hozzávalókkal. Jól behűtjük, majd a saláta megmaradt leveleivel bélelt, citromgerezddel díszített tálban tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)