Sherryben párolt kagyló sonkával
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 3 evőkanál				
		sherry					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 1 dl				
		száraz fehérbor					 | 
					70 | 
					0 | 
					0 | 
					16 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 5 dkg				
		szárított sonka					 | 
					0 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					1 fej				
		vöröshagyma  					 | 
					40 | 
					1.2 | 
					0.1 | 
					8.3 | 
					3.1 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 evőkanál				
		olívaolaj					 | 
					901 | 
					0 | 
					99.6 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 kg				
		vénuszkagyló					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					55 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			Gondosan tisztítsuk meg a kagylókat, amelyik kinyílt dobjuk ki. A felforrósított olajban pároljuk meg a hagymát, keverjük hozzá a finomra vágott sonkát és öntsük fel a borral és a sherryvel. Ha felforrt szórjuk rá a kagylókat és lefedve, főzzük három percig. Vegyük ki a kagylókat és a húsukat kanalazzuk vissza a mártásba. Azokat, melyek nem nyíltak ki, ne használjuk fel.
Friss bagettel kínáljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)