Sós kifli
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 90 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
| 5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 2 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az élesztőt a meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és négy cipóvá formáljuk. A cipókat kinyújtjuk és negyedekre vágjuk. A szélesebb végével kezdve feltekerjük és ívesre hajlítjuk. A hajtás a tepsiben alulra kerüljön. Vastagon kivajazott tepsibe tesszük, a tetejét a felvert tojással lekenjük. A tetejét nagyszemű sóval, köménymaggal, mákkal vagy sajttal ízlésünk szerint meghinthetjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)