Káposztás-virslis pizza
Hozzávalók
Káposztás-virslis pizza
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 teáskanál
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 8 szál
bőrös virsli |
265 |
6.8 |
23.4 |
4.7 |
0 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 1 kg
savanyúkáposzta |
20 |
1.1 |
0.2 |
3.4 |
2.1 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Pizza alaptészta
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 50 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 csomag
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
| 1 teáskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csapott evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
oregánó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Káposztás-virslis pizza
Az olaj felében pirítsuk meg a karikára vágott virslit, szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre. Egy evőkanálnyi olajat eltéve, a többit öntsük a zsiradékhoz és pároljuk át rajta a félfőre vágott hagymát és a fűszereket. Adjuk hozzá a néhány vágással rövidebbre vágott káposztát és mindig, csak kevés vizet hozzáadva, pároljuk puhára. a végére ne maradjon leve. Keverjük bele a virslit, a babért dobjuk ki. Ha kihűlt terítsük a kinyújtott tészta felére, a másik felét hajtsuk rá és a szélét vízzel megkenve, nyomjuk szorosan össze. A szépség kedvéért apró visszahajtásokat is tehetünk rá. A megmaradt olajjal kenjünk ki egy tepsit és a tésztát tegyük bele. A tetejét kenjük le a felvert tojással, szurkáljuk meg, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.
Gerezdekre vágva tálaljuk.
Pizza alaptészta
3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és már süthető is.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)