Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spenótos-gombás gnocchi

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
40 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg gnocchi 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon megpároljuk a finomra metélt hagymát. A kis darabokra vágott gombát a zsírjára sütjük rajta, közben sóval, borssal, zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük. Beleforgatjuk a spenótot és, ha összeesett hozzáöntjük a tejszínt, mire felforr elkészült a mártás. Elkeverjük az előírás szerint kifőzött gnocchival.
Reszelt parmezánnal bőven meghintve, frissiben tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)