Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Egyéb négylábúak (60 db.)

Paradicsomos báránysült rizstésztával

A joghurtot öntsük kendőbe és hagyjuk csepegni, amíg az étel készül. A felhevített olajban süssük körben barnára a húst, majd vegyük ki és tegyük félre. A zsiradékban pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a ... tovább

Párolt nyúl olajbogyóval és borral

Két evőkanál olajban, süssük aranybarnára, a feldarabolt, sóval, borssal meghintett nyulat. Vegyük ki és tegyük félre. Öntsük a serpenyőbe a többi olajat és pároljuk meg rajta, a finomra vágott hagymát, a vége felé keverjük ... tovább

Pikáns báránycomb

Tisztítsuk meg a báránycombot a hártyáitól és mérjük le. a vékony csíkokra vágott fokhagymával tűzdeljük meg, majd hintsük be sóval és a paprikával. A többi hozzávalóból keverjünk tésztát, annyi liszttel, hogy sűrű ... tovább

Pikáns nyúlragu

A zsírban karamellizáljuk a cukrot, majd beleszórjuk a szeletekre /fél fülre/ vágott hagymát, megpirítjuk és beletesszük a feldarabolt, tisztított nyulat. Fűszerezzük és a ragut a zsírjára többször is lepirítjuk. Felöntjük ... tovább

Pirított bárány római módon

A bárányhúst vágjuk kockára, majd a felforrósított olajon pirítsuk barnára. Hintsük rá a lisztet és ezzel is pirítsuk át. Öntsük rá az ecetet és 1 deci vizet, adjuk hozzá a rozmaringot, a felvagdalt zsályát, a szardella filét, ... tovább

Provance-i báránycomb

A báránycombot lehártyázzuk, majd az olaj felével bekenjük, 3 gerezd zúzott fokhagymából és a fűszerkeverék nagyrészéből, sóból és borsból kevert masszával bekenjük. Hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap a sütőzacskóba ... tovább

Provance-i grillezett nyúlcomb

Fazékban vizet forralunk és beledobjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a babérlevelet. Megsózzuk és beletesszük a nyúlcombokat. Takarékon, lefedve főzzük 10 percig, majd a lángot eloltva, a lében, hagyjuk kihűlni a húst. ... tovább

Rizses báránycurry

A száraz, megőrölt fűszereket összekeverjük és a felforrósított olajon addig pirítjuk, amíg az illatuk felszáll. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst és kevergetve fehéredésig pörköljük. Belekeverjük a finomra ... tovább

Római báránycsülök polentával

Egy vastagfalú serpenyőben melegítsük fel az olajat. A hideg olajba dobjunk bele egy gerezd fokhagymát és a rozmaringágat. Lassan melegítsük föl és mielőtt a fűszerek megbarnulnának, dobjuk ki azokat. A forró olajban süssük ... tovább

Rozéban párolt báránycomb

A báránycombot kicsontozzuk és bekenjük a citromok lereszelt héjából, a fűszerkeverékből, sóból, borsból, egy evőkanál olajból és a zúzott fokhagymából kevert fűszerpasztával. Megformázzuk, majd konyhai zsineggel rúddá ... tovább