Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tavaszi tepsis csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Koleszban főztük, Buli, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg újburgonya ? ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
1 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
60 adag csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet lapjában félbevágjuk és sózva, borsozva a felhevített olajon aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve félre tesszük. A sütőzsiradékban, a felkarikázott, illetve kockára vágott zöldségeket átpirítjuk. A burgonyát, a leszűrt zsiradékkal kikent tepsibe terítjük, majd a csirkemellszeletekkel beborítjuk. Végül ráterítjük a zöldségeket. A tejföllel elkevert, reszelt sajtokat rákenjük a tetejére és 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt pirosra sütjük.
Köret nélkül, salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)