Tejszínben sült tőkehal
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 1 doboz
ajóka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 szál
póréhagyma |
37 |
2.2 |
0.3 |
6.3 |
2.3 |
0 |
| 60 dkg
tőkehal |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
46 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, majd kivajazott tepsibe szórjuk és kevés sóval meghintjük. A borsozott tőkehalszeleteket ráterítjük. A tejszínbe keverjük a ringlit, az olajával együtt, botmixerrel homogénre keverjük és a tőkehalra öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Óvatosan sózzuk az ételt, mert a ringli erősen sós.
Burgonyapürével és párolt céklával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)