Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínes mángoldfőzelék zöldcsütörtökre

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel, Főétel mellé, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
6 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
60 dkg mangold 42 1.9 0.7 6 3.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leszárazott mangold leveleket annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi felöntjük és 5 percig főzzük. Az olvasztott vajban megpirítjuk a lisztet és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A főtt mangoldot csíkokra vagdaljuk és a rántásba dobjuk, újból felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra metélt petrezselyemmel, majd belekeverjük a tejszínt.
Forrón, tojáspörkölttel, bundáskenyérrel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)