Medvehagymás cukkinifőzelék
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kg
cukkíni |
31 |
1.5 |
0.4 |
5.3 |
0.8 |
0 |
| 0,5 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 adag
zöldségleves kocka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 0,7 dl
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csomag
medvehagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A félbevágott cukkiniket nagyságuktól függően teáskanállal vagy evőkanállal kimagozzuk, tökreszelőn durvára reszeljük, és besózzuk. Forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott medvehagymát, és rászórjuk a levétől kinyomkodott cukkinit. Kicsit átpirítjuk, felengedjük annyi zöldséglevessel, hogy kétujjnyira ellepje, és közepes tűzön megfőzzük. Hagyományos rántással berántjuk a főzeléket, és készre főzzük. Csak a legvégén kell megsózni, borsozni, és hozzákeverni a tejfölt, petrezselymet. Forrón, frissen sült karajszeletekkel a legjobb.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)