Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tonhalas, zöldborsós tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tésztafélék, Kímélő, Reform konyha, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg penne 350 11.5 1.5 0 0 0
2 doboz olajos tonhal 290 23.8 21.5 0 0 100
30 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halkonzerv levét leöntjük, de félre tesszük. A felforrósított olajban megpároljuk, a zöldjével együtt, karikára vágott újhagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és néhány keverés után a zöldborsót. Ráöntjük a hal levét és fedő alatt, majdnem puhára pároljuk. Sózzuk borsozzuk, fél citrom levével ízesítjük, majd belekeverjük a finomra vágott petrezselyme és a darabokra szedett tonhalat. Éppen csak összemelegítjük.
Közben előírás szerint megfőzzük a tésztát, lecsepegtetjük és frissiben összeforgatjuk a tonhalas raguval.
Tálaljuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal, citromgerezdekkel és petrezselyemlevelekkel díszítsük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)