Tyúk tormás káposztalében
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kg
tyúk |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 liter
savanyúkáposztalé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 szál
torma |
78 |
2.7 |
0.4 |
15.9 |
0 |
0 |
| 1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 1 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A fél tyúkot kisebb darabokra vágom. Kevés hájat apróra vágok, zsírját kisütöm, majd a zsíron átsütöm a húsdarabok mindkét oldalát.
A húst a káposztalével felöntöm, megsózom, megborsozom és puhára főzöm. Ezután a levéből kivéve kicsontozom, és csíkokra metélem. A tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverem. A levet a lisztes-tejfölös tejszínnel felforralom. A tyúkdarabokat visszateszem. A tormát megreszelem és rászórom az étel tetejére.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)