Vajpuha marhaszelet
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 50 dkg				
		marhacomb					 | 
					231 | 
					19 | 
					18 | 
					0.6 | 
					0 | 
					70 | 
				
				
						
					| 3 db				
		tojás					 | 
					66 | 
					5.4 | 
					4.8 | 
					0.3 | 
					0 | 
					274 | 
				
				
						
					| 3 evőkanál				
		olaj					 | 
					899 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 12 dkg				
		zsemlemorzsa					 | 
					344 | 
					10.2 | 
					0.9 | 
					73.3 | 
					4.2 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 dl				
		tejföl (12%)					 | 
					142 | 
					3.4 | 
					12 | 
					4 | 
					0 | 
					59 | 
				
				
						
					| 1 teáskanál				
		liszt					 | 
					339 | 
					11.7 | 
					2.7 | 
					70.7 | 
					4.7 | 
					0 | 
				
				
						
					2 gerezd				
		fokhagyma  					 | 
					134 | 
					6.8 | 
					0.1 | 
					26.3 | 
					0.8 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 mokkáskanál				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A húst 8 szeletre vágjuk, és deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalával ugyanezt csináljuk. Addig mártogatjuk a morzsába és verjük bele, amíg jól láthatóan morzsás nem lesz a hús állaga. Felverjük a tojásokat, beleszórjuk a borsot, 1 teáskanálnyi sót. A morzsás hússzeleteket egyenként megmártjuk a fűszeres tojásban és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen, erős lángon elősütjük és félretesszük. Ha minden hússzeletet elősütöttük, kuktába tesszük, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, ráöntünk 2 pohár vizet és a megmaradt tojást belecsorgatjuk. A kuktát lezárjuk és a jelzéstől számított fél órát, takarékon pároljuk. Ezután tejfölt a liszttel simára keverjük. A puha hússzeleteket kivesszük a levéből és behabarjuk a lisztes tejföllel, végül visszatesszük bele a húst. Meg egyszer összeforraljuk. 
Főtt tésztával tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)