Rántott pulykamell fokhagymás, tejszínes kelvirággal
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 dl
étolaj |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 20 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 8 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
15 dkg
zöldpaprika |
20 |
1.2 |
0.3 |
3 |
2 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 8 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 60 dkg
karfiol |
29 |
2.4 |
0.4 |
3.9 |
2.9 |
0 |
| 60 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és nagyon jól megmossuk. Sós vízben majdnem puhára, kissé roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, vigyázva, hogy ne égjen meg, mert akkor ételünk keserű lesz. Hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt zöldpaprikát, az apróra vágott petrezselymet, végül rátesszük a karfiolt. Néhány percig az anyagokat együtt pirítjuk, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd a tejszínt hozzáöntve jól beforraljuk.
A felszeletelt pulykamellet megsózzuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és forró olajba téve szép világosra sütjük. A rántott hússzeletek mellé halmozzuk a fokhagymás kelvirágot.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)