Vese bajorosan
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 50 dkg
sertésvese |
0 |
17.7 |
0.6 |
1.2 |
0 |
47 |
| 1 evőkanál
búzaliszt |
350 |
12.3 |
1.3 |
76.3 |
4.4 |
0 |
| 1 csapott evőkanál
paradicsompüré |
110 |
5 |
1 |
20 |
0.9 |
0 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 1 csokor
snidling |
27 |
3.6 |
0.7 |
1.6 |
1.1 |
0 |
| 1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| 1 ízlés szerint
feketebors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 5 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Hosszában félbevágjuk a sertésvesét, gondosan megmossuk és minden fehér részétől megszabadítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Liszttel megszórjuk, és a vajban élénk tűzön, kevergetve megsütjük, majd kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítunk egy kiskanál paradicsompürét, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a snidlinget, felontjük a borral, sót meg őrölt borsot keverünk bele, néhány perces forralás után a vesére öntjük. A vesével már ne főzzük, mert megkeményedik.
Galuskával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)