Virslis káposzta remoskában
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 1 fej				
		fehérkáposzta					 | 
					65 | 
					1.1 | 
					0.2 | 
					14.7 | 
					2.7 | 
					0 | 
				
				
						
					| 8 szál				
		bőrös virsli					 | 
					265 | 
					6.8 | 
					23.4 | 
					4.7 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					3 gerezd				
		fokhagyma  					 | 
					134 | 
					6.8 | 
					0.1 | 
					26.3 | 
					0.8 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 teáskanál				
		majoránna					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 4 db				
		tojásfehérje					 | 
					14 | 
					3 | 
					0.1 | 
					0.2 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 4 evőkanál				
		olaj					 | 
					899 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 db				
		babérlevél					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  igény szerint				
		tejföl (20%)					 | 
					216 | 
					3.3 | 
					20 | 
					3.9 | 
					0 | 
					110 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A káposztát csíkokra vágva, babérlevéllel és sóval ízesített vízben roppanósra főzzük. Lecsepegtetjük. A felkarikázott virslit a felforrósított olajban elősütjük, szintén lecsöpögtetjük. Az sütőzsiradék felével kikenjük a remoska edényét, a káposztát a virslivel, a zúzott fokhagymával, a majoránnával és ízlés szerint sóval, borssal ízesítve összekeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az edénybe öntjük és megcsepegtetjük a maradék zsiradékkal. Egy órát sütjük. 
Kiborítva, szeletekre vágjuk, mint a tortát. Tejföllel és barna kenyérrel tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)